Anne-Lise er specialpædagogisk konsulent og har en kandidatgrad i pædagogisk psykologi. Desuden forbereder hun sit Ph.d.-forsvar.
Hun er del af klinikkens VISO-specialistteam; udreder og rådgiver i særligt komplicerede sager bl.a. vedr. udviklingshæmning og særlige syndromer og genfejl på børn-, unge- og voksenområdet.
Anne-Lise varetager opgaver med børn, unge og voksne samt deres familie og øvrige netværk. Hun arbejder med rådgivning af personalegrupper, fx på bosteder eller i hjemmet målrettet unge og voksne mhp. hensigtsmæssige strategier i hverdagen.
Hun har tidligere arbejdserfaringer som socialpædagog fra specialskoleregi, hvor hun har arbejdet med børn med multiple funktionsnedsættelser fra 0. til 10. klasse. Derudover har hun arbejdet som pædagogisk psykologisk rådgiver for familier og fagprofessionelle, der har en relation til personer med den sjældne sygdom Rett syndrom.
ASK (Alternativ og Supplerende Kommunikation), identitet og løsning af specialpædagogiske udfordringer har både i det pædagogiske arbejde, i forskningen og i arbejdet som rådgiver været centrale temaer. Anne-Lise sad i en årrække i bestyrelsen i to foreninger, der arbejder med at udbrede viden om ASK og sætte fokus på retten til at kommunikere hos personer uden et talesprog. Hun har siddet i bestyrelsen i ISAAC (International Society for Augmentative and Alternative Communication) og FFBK (Foreningen For Brugere af Kommunikationshjælpemidler).
Udover at være tilknyttet klinikken som VISO-specialist arbejder Anne-Lise også med færdiggørelse af sin Ph.d. afhandling omhandlende identitetsudvikling og identitetsudtryk hos unge med multiple funktionsnedsættelser og manglende talesprog. Hun undersøger i sin forskning, hvilke betingelser en gruppe unge har for at udvikle deres identitet, og hvordan de giver udtryk for deres identitet gennem kropsbaseret kommunikation og ASK.
For yderligere info vedr. rådgivning og udredning i VISO-sager, se linket VISO